Förlaget Faethon

Förlaget Faethon

Bokförlaget Faethon är tidskriften Aiolos tvilling. På samma sätt som tidskriften vill fördjupa essäistiken ämnar förlaget att med en noga utvald utgivning bidra till det intellektuella samtalet genom att publicera böcker vi upplever måste finnas tillgängliga på svenska. Både nytryck av otillgänglig litteratur och introduktioner av viktiga författare och filosofer.

Aktuella titlar

 • Anteckningar I

  Hela sitt vuxna liv använde Albert Camus anteckningsboken som övningsplats för tankar, känslor och litterära projekt. Hans samlade anteckningar utgörs av idéer och möten, korta anekdoter och längre utkast om vartannat, men med konstant pregnans och precision.Del 1 av 3.

 • Anteckningar II

  Hela sitt vuxna liv använde Albert Camus anteckningsboken som övningsplats för tankar, känslor och litterära projekt. Hans samlade anteckningar utgörs av idéer och möten, korta anekdoter och längre utkast om vartannat, men med konstant pregnans och precision.Del 2 av 3.

 • Anteckningar III

  Hela sitt vuxna liv använde Albert Camus anteckningsboken som övningsplats för tankar, känslor och litterära projekt. Hans samlade anteckningar utgörs av idéer och möten, korta anekdoter och längre utkast om vartannat, men med konstant pregnans och precision.Del 3 av 3.

 • Pesten i Bergamo

  I ett svunnet Bergamo gör en fasansfull pest sitt intåg. Befolkningen lamslås. Kyrkor skändas. Böner och besvärjelser förvrids. Den mörka glansen i denna novell kan föra tankarna till författarens samtida Rimbaud och Lautréamont. När novellen utkommer 1881 är han på väg mot en säker död i tuberkulos.

 • Dikter

  Denna bok samlar för första gången de främsta svenska översättningarna av Nelly Sachs dikter. Här finns nya tolkningar av Margaretha Holmqvist och klassiska översättningar av Gunnar Ekelöf, Erik Lindegren, Percival och Rolf Moberg. Boken innehåller också en rik kommentardel.