Förlaget Faethon

Förlaget Faethon

Bokförlaget Faethon är tidskriften Aiolos tvilling. På samma sätt som tidskriften vill fördjupa essäistiken ämnar förlaget att med en noga utvald utgivning bidra till det intellektuella samtalet genom att publicera böcker vi upplever måste finnas tillgängliga på svenska. Både nytryck av otillgänglig litteratur och introduktioner av viktiga författare och filosofer.

Aktuella titlar

 • Lagrarna är skurna

  Den unge Daniel Prince uppvaktar skådespelerskan och äventyrerskan Léa. Hon leker med honom, och han låter sig dras med – genom en kortroman som utgör ett av den modernistiska litteraturens nyckelverk

 • Paul Celan // Anselm Kiefer

  Ett extra tjockt dubbelnummer ägnat åt Paul Celans poesi och Anselm Kiefers konst.Här samlas, vid sidan av texter av Celan och Kiefer själva, nyskrivet och översatt material av svenska och internationella Celan- och Kieferkännare. Oavsett om du redan har ett intresse för Celan och Kiefer eller ännu väntar på att få ett – det här är ett nummer att inte missa. Dessutom bjuder det på en svensk introduktion till den isländska poeten Skáld-Rósa.

 • Min röst av kväll

  I Min röst av kväll återkommer Håkan Sandell med ett versepos, en sångcykel i fyra delar. Här blandas samtid med forntid, det moderna Västeuropa med de sumeriska stadsstaterna – allt under pandemins tecken.

 • Albertineutredningen

  Vad gör man när man avslutat På spaning efter den tid som flytt och hamnat i den öken som breder ut sig Efter Proust? Man kan till exempel ta notis om Albertine, den kvinna med vilken romanens manliga berättarjag har sitt mest ingående förhållande. Albertine nämns på 807 sidor i Prousts verk och ägnar 19 % av sin tid i det åt att sova. Hon hamnar i särskilt fokus i bok 5, Den fångna – en bok som tidspressade läsare tryggt kan slopa fullständigt, enligt en ledande expert på Proust.

 • Celan x 4

  Paul Celans första fyra diktsamlingar, översatta till svenska i sin helhet: Vallmo och minne, Från tröskel till tröskel, Språkgaller och Ingenmansrosen.Beställ dem alla fyra på en gång, till paketpris!